Houd jij van koffie drinken? Lees dan nu deze koffie weetjes!

koffie blog

Koffie, of zoals wij deze in het Westland en omstreken kennen: een ‘bakkie pleur’, is niet weg te denken uit onze dag. De een drinkt de hele dag door koffie en de ander vindt het helemaal niks. Hier in Westland, vooral in de tuinbouwbranche, is vroeg opstaan en op tijd werken geen onbekend begrip. Gelukkig hebben wij koffie die ons wakker houdt en ervoor zorgt dat wij ’s ochtends vol energie aan de dag beginnen.

Nederlanders zijn grote koffiedrinkers

Iedere dag drinken wij Nederlanders alleen al 6,5 miljoen liter koffie. In Europa staat ons land zelfs in de top 5 van grootste koffiedrinkers. En dit allemaal terwijl wij nog niet eens een traditioneel koffieland zijn. Vroeger was koffie een kostbaar product dat alleen ik koffiehuizen verkrijgbaar was. Tegenwoordig is een koffiezetapparaat op kantoor of thuis onmisbaar en velen van ons kunnen zich geen dag zonder koffie meer voorstellen.

 

Is koffie gezond?

In een kop koffie zit nog geen 1 kilocalorie,  niet ongezond dus. Wanneer je suiker en/of melk toevoegt, verhoogt dit het aantal koolhydraten en calorieën. Koffie bevat natuurlijk wel cafeïne en draagt bij aan concentratie en gaat vermoeidheid tegen. Cafeïne heeft daarom invloed op wat je doet. Hoe gezond je kop koffie is, hangt ook af van de koffiebonen en het koffieapparaat dat je gebruikt. Kortom, er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Te veel koffie drinken

Het voedingscentrum adviseert om maximaal vier koppen bakken koffie te drinken op een dag. Dit komt door de hoeveelheid cafeïne die in een kop koffie zit. Te veel cafeïne kan zorgen voor gezondheidsproblemen. De hoeveelheid cafeïne die in jouw kop koffie zit, verschilt door de sterkte en hoeveelheid.

Koffie is ook goed voor je! 

De beperkte hoeveelheid cafeïne (ongeveer 400 milliliter) zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren, alerter bent en meer energie krijgt. Onderzoeken tonen aan dat koffie drinken bevorderlijk is voor je productiviteit.

Koffie beschermt ook de hersenen tegen veroudering. Dagelijks een kop koffie kan je beschermen tegen verschillende ziekten en aandoeningen. En de lijst met positieve punten gaat door, want cafeïne voorkomt kaalheid en kan spierpijn onderdrukken. Als je twee koppen koffie per dag drinkt, verhoogt dit je energieverbruik. Ideaal, want je gaat sneller vetten verbranden en het vermindert het hongergevoel waardoor je sneller van je overtollige kilo’s af kunt komen.

Koffie moet je leren drinken

De meeste koffiedrinkers leerden koffie drinken en de eerste slok was nooit lekker. Iedere dag een kop koffie is helemaal niet gek, zolang je maar let op de hoeveelheid cafeïne, want dit kan ook averechts werken. Niet iedereen is meteen fan van koffie. Toch snappen wij dat je na het lezen van de voordelen toch af en toe een kop koffie wilt proberen.

Koffie in Westland

Ook in Westland zijn wij niet vies van het zogenoemde ‘bakkie pleur’. Gelukkig zijn er genoeg horecagelegenheden waar we heerlijk kunnen genieten van een kop koffie. Bovendien heeft het Westland verschillende tentjes om koffie af te halen, zoals de nieuwe Starbucks in Honselersdijk, waar zelfs een drive-thru is.

Kom bij ons een bakkie drinken!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Kom dan onze (bonen)koffie proeven terwijl we samen in gesprek gaan. Hierna kunnen wij, aan de hand van jouw wensen en behoeftes, op zoek gaan naar een passende functie! Natuurlijk hebben wij ook een glas water of een kop thee voor je als je nog even wil wennen aan koffie na het lezen van dit blogbericht. Schrijf je nu bij ons in! 

Deel via: