Stijgende vraag naar Nederlandse vrachtwagenchauffeurs

De afgelopen jaren namen transportbedrijven weinig nieuwe medewerkers in dienst. Zij probeerden het vooral op te lossen met de bestaande club medewerkers of kozen liever voor goedkope Oost-Europese chauffeurs.

Volgens Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) vindt er een verandering plaats binnen deze branche. Op dit moment staan de transportbedrijven namelijk weer te springen om jonge, Nederlandse truckers. Één van de redenen hiervoor is dat er meer behoefte is aan chauffeurs die helder kunnen communiceren. Het chauffeursvak wordt steeds technischer door alle ontwikkelingen. Daarnaast heeft de vergrijzing flink toegeslagen, waardoor veel chauffeurs binnenkort met pensioen gaan.

Er zijn MBO colleges, gericht op de transport en logistiek, waar de ommekeer binnen deze branche duidelijk zichtbaar is. Zo had het Drenthe College dit jaar een verdubbeling van het aantal leerlingen en het Scheepvaart- en Transport College in Rotterdam dit jaar 224 aanmeldingen ten opzichte van 128 aanmeldingen het jaar ervoor.

Renee Reijers van TLN meldde: “Tot 2020 zijn er per jaar zo’n 2000 nieuwe beroepsgoederenchauffeurs nodig. In totaal zijn dit er 10.000. Dit betekent dat je dus bijna gegarandeerd een baan te pakken hebt!” 

Bekijk hier het volledige artikel. 

Bron: NOS.nl

Deel via: