Mandy: Vacatureteksten schrijven; kennis of kunde?

Hoe zorg ik ervoor dat die ene perfecte kandidaat op mijn vacature reageert? Wanneer ben je echt origineel? Waar ligt de grens tussen spreek- en schrijftaal? Hoe vermijd je al die cliché’s en de 1001 dierentermen die je overal tegenkomt? Is het dan nog wel aantrekkelijk? Als iedereen het zo doet, zal het wel goed zijn toch? Wat vind mijn ideale kandidaat eigenlijk interessant? Waar moet ik die vacature uitzetten en wanneer? Een kleine greep uit de vele vragen waar je als recruiter dagelijks mee worstelt.

Onderscheiden
Afgelopen april startte ik als recruiter bij Transport People en ik liep al gauw tegen bovenstaande vragen aan. Na het behalen van mijn SEU diploma had ik nog geen eenduidig antwoord gevonden. Iedereen deed het ten slotte anders, maar toch ook weer deels hetzelfde. Opnieuw het wiel uitvinden vond ik zonde van de tijd, maar ik wilde mij er wel verder in verdiepen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit beter maar ook anders aanpak dan de rest? Hoe kan ik mijzelf, en dus onze vacatures, onderscheiden van de vele andere recruiters, uitzendbureaus en vacatures?

Hogeschool voor Recruitment
Een antwoord kwam snel in de vorm van een uitnodiging voor de Hogeschool voor Recruitment. Na een snelle blik op de website en het lesaanbod was ik direct laaiend enthousiast! Een vakopleiding voor en door professionals, dat was precies wat ik nodig had. Handvatten voor de dagelijkse praktijk, maar ook de mogelijkheid om te sparren met vakprofessionals over alle issues waar ik tegenaan loop. Natuurlijk ben ik niet de enige recruiter binnen Business People, de overkoepelende organisatie waar Transport People onder valt, dus hoe leuk zou het zijn als ik mijn kennis ook nog zou kunnen delen met mijn collega’s?

Deze gedachtes speelden zich af begin september dit jaar. Ondertussen is het december en ben ik al een aantal maanden in opleiding bij de Hogeschool voor Recruitment. Tot nu toe hebben zij mij al veel handvatten meegegeven. Nog nooit heb ik een opleiding of cursus gevolgd waarvan de inhoud zo duidelijk en direct toepasbaar is in mijn dagelijkse, zakelijke routine! Veel van de bovengenoemde vragen werden dan ook al snel beantwoord of in ieder geval bespreekbaar gemaakt tijdens de lessen.

Kennis delen
Na eerst die toepasbare kennis succesvol getest te hebben op mijn eigen werkzaamheden, was daar eindelijk die super toffe mogelijkheid: mijn opgedane kennis delen met mijn collega’s. Het motto van Business People is niet voor niets: “Delen is vermenigvuldigen en samen staan we sterker!”

Afgelopen maandag 12 december kwamen 5 collega’s bij ons op kantoor voor een presentatie over het optimaliseren van vacatureteksten, zodat alleen de beste en meest geschikte kandidaten reageren. Uiteraard begint alles met het aannemen van de opdracht, oftewel de vacature intake. Hoe beter jij weet wat de opdrachtgever zoekt, hoe duidelijker jouw tekst wordt en hoe hoger de kwaliteit zal zijn van de reacties die daarop binnen gaan komen.

Wanneer je net die vacaturehouder tot vervelens toe het hemd van het lijf hebt gevraagd, staat de volgende uitdaging alweer klaar. Hoe maak je van die brei informatie een duidelijke, goedlopende, aantrekkelijke en enthousiasmerende vacaturetekst? Je ziet het; alleen in deze zin staan al 4 voorwaarden voor een goede vacaturetekst en zo zijn er nog wel een aantal te noemen.
Vervolgens heb je eindelijk die perfecte tekst maar weet je niet precies waar je hem moet plaatsen. Vooraf heb je niet nagedacht over waar jouw doelgroep te vinden is of via welke weg je hen kunt bereiken. Dit zijn een aantal onderwerpen waar wij het maandag over gehad hebben.

Succes
De volgende ochtend vond ik in mijn postvak al “nieuwe” vacatures aangepast door mijn collega’s. Stuk voor stuk waren dit topteksten en totaal verschillend met de oudere versie!

Nu vraag je je misschien af: hoe doe je dat dan? Wat zijn dan de antwoorden op alle vragen in de eerste alinea? Eventjes waren jullie erin getrapt, maar helaas…natuurlijk ga ik “mijn geheim” hier niet met jullie delen. Ondertussen mag ik dit ‘’mijn specialiteit’’ noemen en ik hoop mijn kennis vanuit de Hogeschool voor Recruitment nog veel vaker te kunnen en mogen delen met mijn collega’s, zodat we allemaal die vacaturetekst professional worden! 

Geschreven door:
Recruiter Mandy Vermeulen

Deel via: