Ben jij van het koffie drinken? Lees dan nu deze koffie weetjes!

koffie blog

Koffie drinken of zoals wij deze in het Westland kennen het ‘bakkie pleur’, is niet meer weg te denken uit onze gemiddelde dag. De een drinkt de gehele dag door koffie, de ander heeft genoeg aan een paar koppen in de ochtend en weer een ander vindt koffie helemaal niks. Hier in het Westland, met vooral in de tuinbouwbranche, is het vroeg opstaan en op tijd starten met werken geen onbekend begrip. Gelukkig hebben wij de koffie die ons wakker houdt en ervoor zorgt dat wij ’s-ochtends weer fris en fruitig aan de dag beginnen.

Koffie drinken

Iedere dag wordt er alleen al in Nederland 6,5 miljoen liter koffie gedronken. In Europa staat ons land in de top 5 van grootste koffiedrinkers. En dit allemaal terwijl wij nog niet eens een traditioneel koffieland zijn. Koffie was vroeger een kostbaar product. Je kon het alleen maar in koffiehuizen halen. Momenteel is er een bij vrijwel iedereen thuis en zijn er op ieder kantoor wel een of meerdere koffieapparaten te vinden. Een dag zonder koffie kunnen velen van ons niet meer indenken.

Is koffie gezond?

In een kop koffie zit nog geen 1 kilocalorie, niet ongezond dus. Wanneer je echter suiker en/of melk gaat toevoegen, verandert het aantal koolhydraten en zal dus het aantal calorieën per kop koffie meer en meer worden. Hoe gezond jouw kop koffie is, ligt ook aan de koffiebonen en het koffieapparaat wat jij gebruikt. Kortom, er zijn genoeg verschillende invloeden waar jij rekening mee moet houden.

Te veel koffie drinken

Het voedingscentrum adviseert om maximaal vier bakken koffie te drinken op een dag. Dit komt door de hoeveelheid cafeïne die in een kop koffie zit. Te veel cafeïne kan zorgen voor gezondheidsproblemen. De hoeveelheid cafeïne die in jouw kop koffie zit, verschilt altijd door de sterkte en hoeveelheid.

Koffie is ook goed voor je! 

De beperkte hoeveelheid cafeïne (ongeveer 400 milliliter) zorgt ervoor dat jij je beter kunt concentreren, dat je alerter bent en meer energie krijgt. Koffie drinken is volgens verschillende onderzoeken bevorderlijk voor je productiviteit.

Daarnaast is ook gebleken dat koffie de hersenen beschermt tegen veroudering. Ook kan je met het dagelijkse ‘bakkie pleur’ beschermd worden tegen verschillende ziekten en aandoeningen. En de lijst met positieve punten gaat door, want cafeïne voorkomt kaalheid en kan spierpijn onderdrukken. Een laatste voordeel van het drinken van een aantal koppen koffie per dag is dat je energieverbruik hoger komt te liggen. Dit, zodat je sneller vetten gaat gebruiken. Deze vetten worden efficiënt verbruikt, waardoor je sneller van je overtollige kilo’s af kunt komen.

Koffie leren drinken

Iedere dag een kop koffie drinken is dus zo gek nog niet. Als je maar let op de hoeveelheid cafeïne, want dit kan ook averechts werken.

Niet iedereen is een even grote fan van koffie, maar wij snappen dat je na het lezen van de voordelen toch wel af en toe een kop koffie zou willen drinken. Koffie leren drinken doe je door te beginnen met de koffie waar veel melk of slagroom in wordt gedaan, waardoor de smaak wat minder heftig is. Denk aan cappuccino of een latte macchiato. Probeer daarnaast ook goede, kwalitatieve koffie te drinken. Wanneer jij dit blijft herhalen zal je misschien vanzelf wel overgaan naar de zwarte bakkies of zelfs naar de espresso’s.

Koffie drinken in de buurt

Ook hier in het Westland zijn wij niet vies van het zogenoemde ‘bakkie pleur’. Gelukkig hebben wij genoeg horecagelegenheden waar we heerlijk kunnen genieten van onze kop koffie en kunnen wij naar verschillende tentjes om onze koffie af te halen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Starbucks in Honselersdijk waar ze ook een drive-thru hebben.

Koffie vacatures

Ben jij een echte koffiefanaat en lijkt het je leuk om bij een koffieleverancier te werken? DEAC Koffie Experts in Maasland is op zoek naar een Routeverkoper Nederland, een leuke en afwisselende functie, waarbij je onbeperkt heerlijke koffie en thee kan nuttigen.

Kom een bakkie drinken bij ons!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Kom dan onze (bonen)koffie proeven terwijl wij in gesprek gaan. Hierna kunnen wij, aan de hand van jouw wensen en behoeftes, op zoek gaan naar een passende functie! Natuurlijk hebben wij ook een glas water of een kop thee als je na deze blog nog niet overgehaald bent om zo nu en dan een kop koffie te drinken. Schrijf je nu bij ons in!  😊

Deel via: