Geen zin meer in je werk? Dan zijn dit 5 herkenbare signalen!

blog signalen nieuwe baan

Te lang blijven zitten bij een baan waar jij het niet meer naar je zin hebt, is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook slecht voor je ambities en mogelijkheden. Het verlangen naar een nieuwe baan en je huidige baan verlaten is geen slecht verlangen en zeker niet in de huidige arbeidsmarkt, er is werk genoeg! In deze blog benoemen wij een aantal signalen waaruit kan blijken dat jij toe bent aan een nieuwe baan.

Moe van werken

Wanneer jij een baan hebt die je leuk vindt, zal deze baan je meer energie opleveren dan kosten. Als jij zo vermoeid bent, heb je vaak ook geen zin en energie om in de ochtend je bed uit te komen en blijf je er het liefst heel de dag in liggen. Wanneer jij na een lange werkdag neerploft op de bank en geen zin meer hebt om ook maar iets te doen dan kost jouw werk je te veel energie. Deze vermoeidheid klinkt als iets waar veel andere werknemers mee te maken hebben. Iedereen heeft weleens last van vermoeidheid, maar met echte vermoeidheid moet je niet te lang kampen. Deze kan er uiteindelijk voor zorgen dat er chronische vermoeidheid, ook wel een burn-out, kan ontstaan.

Geen uitdaging in werk

De stapels werk op jouw bureau blijven maar stijgen en stijgen. Je blijft te lang hangen bij een taak en daardoor kom je niet aan de volgende taken toe. Hier stijgt jouw energielevel niet door en je hoopt elke keer maar weer dat die stapel minder wordt, maar helaas is niks minder waar. De uren gaan steeds langzamer en het werk wordt er maar niet minder op. Jouw baan en taken geven jou geen uitdaging meer. De enige uitdaging die jij nog ziet, is om die stapel weg te krijgen en vervolgens snel bij het bedrijf weg te gaan. Door het gebrek aan uitdaging wil jij jezelf ook niks meer aanleren. Hierdoor ga je je vervelen en de stapels werk stijgen sneller dan dat jij deze stapel weg kan gaan krijgen.

Routinewerk

Jouw werk begint steeds meer een routine te worden. Je stapt uit bed, maakt je klaar en je gaat naar je werk. Je werkt, gaat naar huis, gaat weer naar bed en zo gaat het weer iedere dag. Het weekend is daarentegen het enige waarin jij geen routine kent en dit houd jou dan overeind. Helaas bestaat het weekend uit twee dagen en een werkweek uit vijf.

Klaagcultuur

Het enige wat je nog kan: klagen. En je wilt er wel mee stoppen of in ieder geval minderen, maar het gebeurt keer op keer weer. Alles wat er gebeurt, is niet goed genoeg. Het werk dat je krijgt is niet leuk, de uren gaan te langzaam, de pauzes gaan te snel, je collega’s zijn niet gezellig en de sfeer is kil, en dat komt niet door jou! Klagen is ondertussen makkelijker dan positief overkomen en ook glimlachen doe jij als een boer met kiespijn.

Geen zin in extraatjes op werk 

Is er een bedrijfsuitje? Dan heb jij altijd wel al wat anders te doen, zelfs als het pas over een half jaar is, sta jij al volgepland. Vrijdagmiddagborrel? Jij bent nog eerder weg van de zaak dan dat het bier en de wijn is opengemaakt. Extra contact en gezelligheid met je collega’s is niks voor jou. Jij blijft geen seconde langer op het kantoor dan dat nodig is.

Nieuwe baan zoeken

Het hoeft natuurlijk niet altijd zo slecht te zijn bij jouw baan. Er kan van alles gebeuren waardoor jij de energie en zin in je baan langzaam maar zeker aan het verliezen bent en op zoek wilt gaan naar een andere baan. Denk aan een nieuw bestuur waar jij niet heel enthousiast over bent, of doorgroeimogelijkheden die jij wel zou willen maar niet mogelijk zijn. Op zoek gaan naar een nieuwe baan moet daarom altijd kunnen en moet voor niemand een probleem zijn. Er zijn altijd andere mogelijkheden waar de dingen wel kunnen, die jij zou willen doen.

Rekroet helpt!

Bij Rekroet helpen wij jou met het proces van het zoeken naar een nieuwe baan. Ben jij nog steeds werkzaam bij je werkgever? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat wij alleen bellen wanneer jij hier de tijd voor hebt en wij niet storen. Wij doen er alles aan om het proces tussen jou, je werkgever en je wellicht toekomstige werkgever vlekkeloos te laten verlopen.

Wil jij op zoek gaan naar een nieuwe baan? Schrijf je dan nu in of neem contact met ons op.

 

Deel via: