Werken in de glastuinbouw, is het wat voor jou?

Blog 9

Wij hebben banen in verschillende branches, waarbij de glastuinbouw de grootste is. Niet zo gek ook, want het Westland staat hier wereldwijd bekend om. De oranje gloed verlicht ’s avonds niet alleen de kassen, maar ook een heel groot gebied. In onze innovatieve kassen worden al meer dan 100 jaar verse groenten, bloemen en planten geteeld. Het zit ons Westlanders in het bloed.

Niet alleen het Westland, maar ook Lansingerland en Aalsmeer zijn grote tuinbouwgebieden. Het werken in de tuinbouw is niet voor iedereen weggelegd. In deze blog willen wij jou helpen om te kijken of het werken in de tuinbouw wat voor jou is of niet!

Tuinbouw Westland

Met slimme innovaties, duurzame productiemethodes, hightech uitvindingen en uitdagende functies staan we bovenaan de lijst van glastuinbouwgebieden. Én het Westland ontwikkelt zich nog steeds in hoog tempo. Werk je in de glastuinbouw, dan werk je in één van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie. De wereldbevolking groeit steeds meer en in de toenemende vraag naar voedsel, is het Westland een belangrijke schakel. De medewerkers in de glastuinbouw mogen trots zijn op hun bijdrage.

Werken in de tuinbouw

In de glastuinbouw zijn heel veel verschillende functies te vinden en de sector is nog altijd op zoek naar mensen. Naast productiemedewerkers is er behoefte aan specialisten op het gebied van teelt, productie en leidinggeven, zowel meewerkend als op managementniveau. Ook mensen met gevoel voor techniek, logistiek en sales zijn in de glastuinbouw altijd nodig. Zo kan je op kantoor zitten, in de buitenlucht met je handen werken of binnen in een kas bezig zijn.

In de glastuinbouw zijn veel kansen op uitdagend werk voor zowel MBO, HBO als universitair niveau. Er is ook altijd de ruimte genoeg om je verder te ontwikkelen. Door schaalvergroting van bedrijven en de toegenomen professionalisering van de branche, is er steeds meer vraag naar hoger opgeleid personeel. Er valt nog genoeg te ontdekken in de dynamische wereld van de glastuinbouw!

Werken in de kassen 

Werken in de tuinbouw kan enorm veel voldoening geven. Het produceren van gezonde groentes of de mooiste bloemen, alles is mogelijk! Bij dit werk kan je het resultaat van jouw werk al snel zien. Jouw bloemen, planten, groentes en fruit zijn binnen no-time bij de consument te vinden!

Werken in de tuinbouw geeft bij mensen vaak een bepaald beeld. Namelijk dat zij vroeg hun bed uit moeten om te werken, eentonig werk moeten doen en vieze handen krijgen. Maar dit is helemaal niet zo. Het werken in de glastuinbouw kan betekenen dat je hard moet werken, maar wie doet dat nou niet?

Duurzaamheid tuinbouw

Een nieuwe, belangrijke ontwikkeling in de tuinbouw is duurzaamheid. Een kas verbruikt veel energie voor het belichten van diverse gewassen. Dit zorgt voor veel vervuiling, maar zorgt er ook voor dat telers voor een nieuwe uitdaging komen te staan. Daarom proberen steeds meer kwekers duurzamer te werken door gebruik te maken van duurzame technieken en initiatieven. Bij ruim 3.000 glastuinbouwbedrijven staat duurzaamheid momenteel voorop.

Duurzaamheid en vernieuwing van processen moeten ook echt punten zijn waar jij aan mee wilt helpen om te realiseren. Andere trends zijn schaalvergroting, mechanisatie, robotisering en digitalisering. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het zware handwerk steeds meer vervalt. Ook zorgt het ervoor dat steeds meer tuinbouwbedrijven op zoek zijn naar veelzijdige, gemotiveerde medewerkers bijgeschoold willen worden. Zo blijven medewerkers up-to-date van de trends en ontwikkelingen in de tuinbouw en lopen zij niet achter de feiten aan.

Royal FloraHolland

Denk bijvoorbeeld aan het werken op een bedrijventerrein als Royal FloraHolland in Honselersdijk of in Aalsmeer. Hier is het grootste aanbod producenten te vinden van bloemen en planten. Het terrein oprijden vol producenten die in de sierteelt actief zijn laat al zien hoe groot en mooi het werken in de tuinbouw is.

Tuinbouw vacatures

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden in de tuinbouw. Er zijn functies in de groente, fruit, planten en bloemen. Je kunt werken in de glastuinbouw, maar ook in de buitenlucht. Er zijn mogelijkheden voor op het kantoor, of ga je toch liever voor het fysieke werk? Parttime of fulltime, bij een klein bedrijf, of juist een grote kwekerij.

Voor echt iedereen is er wat te vinden in de tuinbouw. De functies zijn afwisselend en uitdagend. Heb jij geen idee wat bij jou past maar weet je wel dat je in de tuinbouw wilt werken? Laat Rekroet jou helpen met deze zoektocht!

Neem een kijkje bij al onze vacatures in de tuinbouw of schrijf je gelijk in!

Deel via: