Werken op een van de bloemenveilingen, is het wat voor jou?

Blog 2 1

Wist je dat de bloemenveiling op plek drie staat van de grootste exportsectoren van Nederland? Na Schiphol en de Rotterdamse haven is Royal FloraHolland, ook wel de bloemenveiling, altijd bezig met het verhandelen van bloemen en planten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de verschillende bedrijven die op het veilingterrein gevestigd zijn.

Bloemenveilingen

De bloemenveiling werkt vanzelfsprekend niet uit zichzelf. Hier zijn kwekers en telers voor nodig. In totaal zijn er ongeveer 400.000 bedrijven aangesloten bij Royal FloraHolland. Ieder bedrijf, inclusief FloraHolland zelf, heeft werknemers nodig. Die zorgen ervoor dat de bloemen of planten kunnen groeien, ingepakt en vervoerd kunnen worden. Dit, zodat deze uiteindelijk bij de eindgebruiker terecht kunnen komen.

Functies op de bloemenveiling

Maar niet alleen deze functies zijn van belang. Er zijn er nog veel andere werknemers nodig om de bloemenveiling en de bijbehorende bedrijven, die hier gevestigd zijn, te laten werken. Denk bijvoorbeeld aan financieel medewerkers, marketeers, monteurs enzovoort. Genoeg werk dus! Maar is het ook wat voor jou? In deze blog kom je erachter!

Royal FloraHolland?

Royal FloraHolland is een coöperatieve organisatie van kwekers die streeft naar een duurzaam succes van de leden. Zij is de grootste bloemenveiling en verzorgt maar liefst 90(!) procent van alle handel in de bloemen en planten. 100.000 transacties worden er bij Royal FloraHolland dagelijks uitgevoerd.

Met 35 veilingklokken en bloemen en planten uit 50 verschillende landen beginnen de veilingen al vroeg in de ochtend. Het werk houdt zo eigenlijk nooit op, er is altijd wat te doen!  

Waar is Royal FloraHolland te vinden? 

De grootste vestiging is te vinden in Aalsmeer. Ook is er een vestiging in Rijnsburg en wij kunnen de derde vestiging vanuit ons kantoor in Naaldwijk zien! Deze vestiging zit officieel in Honselersdijk. Iedere Westlander is er wel eens langsgereden, heeft er een (bij)baan gehad of is er weleens binnen geweest. Het Westland staat (natuurlijk) bekend om zijn glastuinbouw en ook deze staat in goede verbinding met de bloemenveiling. Royal FloraHolland is in het Westland dus voor de meesten bekend terrein.

Bloemenveiling werken

Zoals al eerder gezegd, zijn er ontzettend veel verschillende rollen te vinden. Niet alleen bij Royal FloraHolland, maar ook bij alle bedrijven die op de terreinen te vinden zijn. Denk aan commercie, IT, logistiek, management, marketing en finance.

In al deze functiegroepen zijn ook weer verschillende functies te vinden. Genoeg mogelijkheden voor jou dus! Bouw jij mee aan het succes van de organisaties binnen de sierteeltexport?

Ben jij helemaal thuis in de bloemen of planten of lijkt het jou leuk om op het kantoor te zitten van een bloemen- of plantenexportorganisatie? Wees dan niet bang dat er geen mogelijkheden te vinden zijn voor jou. Voor ieder is er wat wils!

Bloemenveiling vacatures

Rekroet heeft ook vacatures open staan van bedrijven die op het terrein van de veiling gevestigd zijn. Neem een kijkje voor alle openstaande vacatures op de bloemenveiling in Honselersdijk en Aalsmeer! Rekroet is actief bezig met het werven van geschikt personeel voor diverse bedrijven die op het bedrijventerrein van de bloemenveiling te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Florca B.V., Flamingo Flowers, Hamiplant en nog veel meer.

Wil je meer informatie over de bedrijven en/of vacatures die Rekroet heeft bij de bloemenveiling? Neem dan gerust contact met ons op of bel ons op 0174 – 725 200.

Rekroet helpt!

Ben jij enthousiast geworden en ben je benieuwd naar een functie of bedrijf die te vinden is binnen de bloemen- en plantenexport? Schrijf je dan nu in en laat ons je helpen. Wie weet ben jij binnenkort wel op één van de terreinen van de bloemenveiling te vinden!

Deel via: