Werving en selectie is een proces van verleiden!

Ten eerste zal ik mij voorstellen:

Mijn naam is Peter Hoogerwerf. Ik ben opgegroeid in het Westland en heb in de loop der tijd bijbanen gehad in de tuinbouw en de bloemen- en plantenexport. Zo heb ik van jongs af aan geleerd wat werken is en wat er gevraagd wordt vanuit werkgevers. Na het afronden van de Havo en de HBO-opleiding richting Personeel & Arbeid ben ik in de werving en selectie/uitzendbranche aan de slag gegaan. Na ruim 15 jaar in loondienst te zijn geweest bij werving en selectiebureaus in het Westland ben ik per 1 september 2020 gestart met Rekroet Werving & Selectie B.V. in Naaldwijk.

Neem contact op met Peter

Peter 600 704 2

Een bekend gezicht in het Westland en omstreken

Als je reageert op een vacature of je wilt inschrijven, kom je tegenover mij te zitten. Ook voor opdrachtgevers die nieuwe medewerkers zoeken, ben ik een bekend gezicht. Door mijn jarenlange kennis, netwerk en ervaring ben ik een gedegen gesprekspartner en voer ik mijn werkzaamheden elke dag met veel passie en betrokkenheid uit. Gedurende een gesprek probeer ik vlot een geheel andere kant op te gaan dan bij een doorsnee sollicitatiegesprek. Mensen voelen zich snel vertrouwd. Dan komen er heel andere dingen uit zo’n gesprek en kan ik kandidaten en opdrachtgevers veel gerichter aan elkaar koppelen. Aan ervaring dus geen gebrek. Ik ken de wereld van werving en selectie al geruime tijd. Lang genoeg om te weten hoe het ook anders kan in de begeleiding van werkgever en werknemer. Bij veel andere bureaus is het een computersysteem dat de match maakt. Met Rekroet kies ik voor persoonlijk contact. In een eerste telefonische intake met een kandidaat probeer ik al zoveel mogelijk informatie tot mij te nemen. Vragen die je kan verwachten zijn bijvoorbeeld: Wat is de reden dat je zoekende bent? Wat is je achtergrond? Wat zoek je? Wat zijn je salariseisen?

Persoonlijk contact

Kandidaten met plaatsingsmogelijkheden – als ik niets voor iemand kan betekenen, zeg ik dat ook eerlijk – krijgen een uitnodiging voor een gesprek bij ons op kantoor. Elke kandidaat die ik voordraag bij een opdrachtgever, ken ik dus persoonlijk. En persoonlijk is ook écht persoonlijk. Ik ken graag iedereen bij naam en ga dieper in op ieders achtergrond. Ik vraag naar de levensloop en de hobby’s. Daardoor ontdek je ook verborgen kwaliteiten. Zo heb ik ooit een kandidaat geplaatst die als zelfstandig ondernemer in de bloemenexport zat en wat anders zocht. Hij ging uiteindelijk de functie van Hoofd Customer Service bij een plantenkwekerij vervullen. Iets compléét anders. En ook iets waar hij nooit bij stil had gestaan dat het een functie voor hem zou kunnen zijn. En met een gesprek bij ons op kantoor schiet een kandidaat altijd iets op. Ik geef tips over het cv. Zet dit er bijvoorbeeld in. Of let even op de taalfoutjes.

 

Mijn motto:
“Je zorgen maken over de huidige situatie,
is de verkeerde kant op fantaseren over je toekomst.”

Laat je terugbellen

Heb je interesse om nader kennis te maken en te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen?


Ik hoor graag van je!

* verplichte velden