Hoe je indruk maakt tijdens je sollicitatie zonder de ander te onderbreken

Blog indrukmakenzonderonderbreking

Je bent op zoek naar een nieuwe baan en kan niet wachten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Bij Rekroet zit je goed! Wij staan klaar om voor jou de juiste match te vinden. Maar voordat je je enthousiasme de vrije loop laat tijdens een belangrijk sollicitatiegesprek, hebben wij nog een tip voor je: laat de ander uitpraten! Lees hieronder verder waarom dat zo belangrijk is en wat je kan doen.

Lees hieronder verder waarom dat zo belangrijk is en wat je kan doen.

Geef de ander de ruimte

Een goede eerste indruk maken begint bij het respecteren van elkaars spreektijd. Onthoud dat een sollicitatiegesprek een tweerichtingsverkeer is. Beide kanten willen graag hun vragen stellen en jij wilt tenslotte leren van het gesprek. Zo ontdek je niet alleen meer over de functie, maar welke vragen er vaak langskomen tijdens een sollicitatie en zo onthoud je beter wat er is besproken. Je wilt tenslotte dat je gesprekspartner ook jou niet gelijk is vergeten naast de andere kandidaten.

Geduld is een schone zaak

Tijdens een sollicitatie is het hebben van geduld jouw ‘secret weapon’. Het is verleidelijk om enthousiast alles over jezelf te vertellen, maar doe dit niet. Als je de ander veel onderbreekt dan zal dat niet bepaald in de smaak vallen. Wacht geduldig af en weet wanneer je het woord kunt nemen. Het laat zien dat je zelfbeheersing hebt en respect toont naar je gesprekspartner.

Dan hebben we nog een laatste tip voor je: probeer oogcontact te houden en luister aandachtig. Niets maakt een betere indruk dan dat jij oprechte interesse toont!

 

Het hebben van geduld is een belangrijk onderdeel tijdens een sollicitatiegesprek. Dus, laat de ander uitpraten en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Zo laat jij een goede indruk achter!

Heb je nog meer vragen voordat je op gesprek gaat? Rekroet staat voor je klaar om jou te helpen met je sollicitatie. Maak gerust een afspraak via info@rekroet.nl of bel ons op 0174 – 725 200 en kom langs op gesprek. Op onze contactpagina vind je alle informatie.

Deel via: