Hoe maak je een goede eerste indruk als je binnenstapt bij het bedrijf waar je solliciteert?

eersteindruk

Je eerste indruk is super belangrijk! Klinkt misschien cliché maar niets is minder waar. De eerste indruk maak je maar één keer, dus zorg ervoor dat deze positief is.

Op weg naar een goede eerste indruk

De eerste paar minuten zijn al bepalend voor jouw gesprekspartner. Maar voordat jij het gesprek ingaat gaan er nog andere dingen aan vooraf. Zo start jouw goede eerste indruk niet bij het gesprek, maar begint deze al bij het binnenstappen bij het bedrijf. Beleefd zijn is een heel belangrijk onderdeel!

 

Jouw eerste aanspreekpunten

De receptioniste of een assistente zijn vaak je eerste aanspreekpunten als je binnenkomt. De ogen zijn dan ook op jou gericht. Je kijkt ze aan en zegt ze netjes gedag.  Beleefd zijn is dan ook onze ‘do’ die we je als tip meegeven voordat je op sollicitatiegesprek gaat. Vaak vergeten veel mensen dat een goede indruk al start bij de assistente. Zij laten namelijk aan je gesprekspartner na het gesprek weten hoe je binnenkwam en of ze jou ook vinden passen in het bedrijf. Was je zelfverzekerd, comfortabel, opvallend? Een goed begin is dus het halve werk. Én, ze zullen je sneller onthouden.

 

Ontvang handige tips van Rekroet

Heb je nog vragen over hoe jij de beste indruk kan achterlaten? Bel naar 0174 – 725 200 of neem contact met ons op via ons formulier. Wij helpen je graag bij jouw sollicitatiegesprek!

Deel via: