Een werving- en selectiebureau, wat is het en wat doet het?

Blog 2

Het begint allemaal bij het moment dat jij werkzoekende wordt. Je hebt het niet meer naar je zin bij je huidige werkgever, je contract wordt niet verlengd of door iets anders ga jij op zoek naar een nieuwe baan. Geen leuk moment, want je moet weer opnieuw beginnen met het zoeken naar een baan die bij jou past. Bij deze baan wil jij het de rest van je werkleven naar je zin gaan hebben. Een moeilijke en misschien wel lange zoektocht staat in het vooruitzicht….

.. en toch voordat jij het weet, zit jij achter jouw nieuwe bureau naast allemaal nieuwe collega’s. Een frisse start waar jij helemaal klaar voor bent!

Werk zoeken

Jouw zoekproces kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Je kunt zelf op zoek gaan, maar je kunt jouw zoekproces ook samen met een werving- en selectiebureau aanpakken.

Nieuwe baan zoeken

Want stel, jij gaat zelf op zoek naar een baan; waar begin je dan? Je start met het zoeken op Google naar vacaturesites. Daarnaast ga je op zoek naar een vacaturetekst die jouw interessant lijkt en waar jij jezelf in kan herkennen. Je besluit hierop te solliciteren met een uitgebreide motivatiebrief en je cv die je van tevoren hebt bijgewerkt.

Vervolgens wacht je in spanning af op een mailtje waarin staat dat jij op gesprek mag komen. Dit duurt een week en vervolgens duurt het nog een week om daadwerkelijk op afspraak te komen. In dit gesprek bespreek je waarom jij dé juiste persoon bent en wat voor toevoeging jij kan zijn. 

Hoe lang duurt het vinden van een nieuwe baan?

Vervolgens gaat er weer een tijdje overheen, voordat jij wat van het bedrijf hoort. Misschien volgt er wel een tweede gesprek en nog een derde. Jij en jouw potentiële werkgever zijn beide nog steeds enthousiast en dus gaan jullie naar de volgende stap, het arbeidsvoorwaardengesprek. Hieruit blijkt dat het bedrijf en jij helemaal niet hetzelfde denken over de voorwaarden.

Jullie worden het niet eens over belangrijke zaken zoals het salaris, werkuren en andere voorwaarden. Hierdoor leidt het niet tot een dienstverband. Het proces voor jou als werkzoekende kan, vanaf het zoeken op Google, weer helemaal opnieuw beginnen.

Stress voor nieuwe job

Niet alleen het onderhandelen over de voorwaarden, maar het gehele zoekproces kan erg stressvol zijn. De druk en het leveren van de optimale prestatie kosten tijd, energie en hierbij levert het ook vaak stress op.

Gelukkig zijn wij daar! Wij helpen jou in jouw gehele zoekproces om jouw tijd weghalen, energie en stress te verminderen.

Rekroet helpt!

Veel werkzoekenden weten niet dat wij de gehele sollicitatieprocedure uit handen kunnen nemen. Het proces van het zoeken op Google, het vinden van vacaturesites en hier bovenop ook weer de juiste vacature vinden. Dit doen wij allemaal voor jou!

Wij kennen de voorwaarden die jij belangrijk vindt en hebben deze dan ook al vooraf besproken met de werkgever. Zo zal dit tijd schelen, omdat jij en jouw potentiële werkgever hier veelal op dezelfde lijn zitten. Kleine kans dus dat jouw zoekproces stopt bij het arbeidsvoorwaardengesprek. Echter kan het natuurlijk altijd gebeuren dat jullie er toch samen niet uitkomen.

Wij zorgen ervoor dat het zoekproces voor jou zo efficiënt mogelijk verloopt, zonder dat jij hier te veel stress van ondervindt. Het enige wat wij van jou vragen is om bij ons op gesprek te komen. Hierdoor leren wij jou persoonlijk kennen en weten wij bij welke bedrijven jij voorgesteld moet worden. Zo kunnen wij het bedrijf goed uitleggen waarom wij denken dat jij goed bij dit bedrijf past. 

Toegevoegde waarde werving en selectie

Dit zal jou een hoop frustraties, tijd en moeite besparen en wij doen het graag voor jou! Wij hebben het beste met jou voor en gaan specifiek op zoek voor jou. Wij zullen jou van iedere stap op de hoogte houden en luisteren te allen tijde naar jouw wensen en behoeftes. Dit allemaal, zodat jij de baan van je dromen vindt!

Overtuigd?

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden betreft de volgende stap in jouw carrière en ben je klaar om de sprong in het diepe te maken, samen met ons? Laat het ons weten door je hier in te schrijven.

Heb je vragen of twijfel je toch nog? Bel ons op 0174 -725 200 of laat een bericht achter. Wie weet zijn wij voor jou hét middel om jou droombaan aan je droombaan te helpen!

Deel via: