Jouw cv bouwen als een pro: Stappenplan voor een krachtig cv

Blog 6

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan is er een ding wat zeker niet vergeten mag worden, namelijk: een curriculum vitae (cv). Op deze manier krijgen bedrijven namelijk een idee wie jij bent. Je wilt dat zij nieuwsgierig worden en je uitnodigen op gesprek. Het cv is de eerste indruk en daarom is het belangrijk dat deze er goed uit ziet, zowel tekstueel als visueel. Rekroet staat in deze blog klaar om je te helpen!

Cv maken

Persoonlijke informatie

Begin altijd met je persoonlijke gegevens. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer. Heb je ook een LinkedIn profiel dat het waard is om te delen? Doe dat dan!

Het toevoegen van een foto is ook belangrijk. Een foto laat duidelijk zien wie jij bent. Zorg er wel voor dat dit een zakelijke foto is. Een foto met een zogenoemde duckface of een leuke vakantiefoto, behoren hier niet toe.

Schoolervaring

Vervolg je cv met opleidingen en stages. Vermeld alle scholen vanaf de middelbare school. Andere ervaringen die je hebt opgedaan op school horen ook hierbij. Denk aan stages, masters etc. Orden de opleidingen van meest recent naar minst recent.

Cv werkervaring en volgorde

Na je scholing komt werkervaring. Ook deze zet je van meest recent naar mist recent. Vermeld je functie, de naam van het bedrijf en beschrijf je taken kort.

Vaardigheden

Ook je vaardigheden laat je zien. Bedrijven vinden het interessant om te weten waar je goed in bent en welke talen je beheerst. Er zijn verschillende manieren om dit te laten, zoals hieronder te zien is.

Diploma’s en certificaten

Vergeet niet om je behaalde diploma’s en certificaten in je cv te zetten. Dit is vooral relevant als ze aansluiten bij de functie waar je op solliciteert. Denk aan certificaten zoals BHV of cursussen zoals Photoshop of Excel.

Hobby’s en vrijwilligerswerk op cv

Als een van de laatste stappen voeg je vrijwilligerswerk en hobby’s toe. Ook hier is het belangrijk dat ze aansluiten bij de functie. Je hobby’s geven een beeld van wie jij bent, buiten het werkleven om.

Referenties

Tot slot kan je referenties toevoegen. Personen zoals voormalige werkgevers brengen je een stap dichter bij je potentiële werkgever. Vermijd familie en vrienden en kies mensen waar je zakelijke interacties mee hebt.

Gratis cv laten maken online

Een cv kan je opmaken in Word, maar er zijn ook diverse templates waar je alleen je eigen gegevens hoeft in te vullen, zoals op de gratis versie van Canva.

Een andere mogelijkheid is om dit template cv te downloaden. Rekroet heeft een gratis cv voorbeeld opgemaakt. Hierbij hoef je alleen nog je eigen gegevens in te vullen en je kunt deze versturen! Let wel op, dit is een basis template. Je kunt deze inhoudelijk nog geheel veranderen in jouw stijl. Mocht je hier nog vragen over hebben, kan je ons hier bereiken.

Tips om jouw cv te maken

Verwerk deze informatie in je cv en je zorgt voor een goede indruk. Lees onderstaande tips door en wees zeker dat jouw cv in orde is!

  1. Wees creatief en opvallend met het ontwerp, maar houd het wel zakelijk.
  2. Gebruik actieve taal en vermijd clichés, zoals ‘Ik ben een echte teamplayer/duizendpoot’.
  3. Maak het niet te rommelig. Houd het kort en krachtig.
  4. Durf anders te zijn. Juist zo val je op!

Vragen over cv opstellen?

Heb je nog vragen over het maken van je cv of wil je nog tips? Bel dan naar 0174 – 725 200. Wil je je cv sturen, maar weet je niet naar wat voor soort bedrijven? Schrijf je dan nu in en wij helpen jou met dit proces.

Deel via: