Goede voornemens voor op werk in 2023

22 December Voornemens

2022 is alweer bijna ten einde. Eerst nog cadeautjes uitwisselen met Kerst, oliebollen eten tot je bomvol zit en dan knallend het jaar uit met siervuurwerk. En dan? Dan gaan we alweer het nieuwe jaar in. Wij hopen natuurlijk dat iedereen een goed en gezond jaar heeft gehad, zowel privé als zakelijk.

Om 2023 fris in te gaan, hebben veel mensen voornemens. Deze zijn voor iedereen anders. De een wil een gezondere levensstijl en de ander stelt voornemens op om meer werkplezier te bereiken. Iedereen probeert zich hier aan te houden, maar of dat ook altijd lukt… 😉

In deze blog helpen wij jou om de juiste voornemens voor op de werkvloer op te stellen voor 2023. Met deze tips zorgen wij ervoor dat jij je dit keer écht aan je voornemens houdt. Hierdoor zal jij alles uit het jaar gaan halen, ook op werkgebied!  

Terugkijken op 2022

Hoe kijk jij terug op 2022? Grote kans dat jij aan het begin van dit jaar bepaalde voornemens had. Kijk eens of jij je hieraan gehouden hebt. Ben je alleen de eerste maanden actief geweest met deze voornemens of is het heel het jaar gelukt?

Terugkijken op jouw voornemens van 2022 (als je deze nog weet) is belangrijk. Bekijk hierbij of de voornemens behaald zijn of ze nog relevant zijn en hoe je dit in 2023 insteekt. Kijk ook goed naar de reden(en) waarom je ze niet behaald hebt.

Ben je bijvoorbeeld te streng geweest voor jezelf of waren de voornemens niet haalbaar? Was jouw voornemen bijvoorbeeld om je te gaan oriënteren op een nieuwe baan, maar ga jij nog steeds met tegenzin naar je werk? Kijk dan eens goed waarom je nog niet overgestapt  bent. De stap zetten is groot, maar het werkplezier dat je ervoor terug krijgt is groter.

We zijn altijd druk. Dat is jammer, want af en toe stilstaan bij jezelf kan geen kwaad. Daarom is het maken van voornemens belangrijk. Met die voornemens kom je erachter wat jij belangrijk vindt en waar jij wat aan wilt veranderen.

Waarom goede voornemens?

De meeste voornemens die we opstellen, zijn niet vol te houden. Daarom zijn veel mensen ook al snel klaar met die voornemens. Een jaar later proberen zij het dan nog een keer (vaak weer voor een maand of twee).

Goede voornemens stellen voor op de werkvloer is belangrijk. Vaak komen de voornemens ook overeen met werkgerichte doelstellingen die jij dit jaar wilt behalen. De voornemens kunnen groot en belangrijk zijn, maar ook klein en wat minder belangrijk. De reden van de werkgerichte voornemens is dat jij wat wilt veranderen bij jouw op de werkvloer, in jouw werkplezier of in jouw manier van werken. Dit kan van alles zijn. Denk aan  die loonsverhoging vragen of op zoek gaan naar die nieuwe baan.

Voorbeelden van goede voornemens op de werkvloer

Houd dus goed in je achterhoofd dat je voornemens opstelt waar jij je ook daadwerkelijk aan gaat houden! Om je hierbij te helpen, zijn dit 16 voorbeelden van goede voornemens voor op de werkvloer:

 1. Zelfverzekerder overkomen op het werk
 2. Energieker zijn op werk (lees hier hoe koffie hierbij helpt)
 3. Vaker naar werk fietsen
 4. Meer netwerken
 5. Meer bewegen tijdens werktijden (staan achter het bureau of een rondje lopen in de pauze)
 6. Verbeteren van het slaapritme
 7. Meer water drinken
 8. Gezonder eten op werk
 9. Aanleren van een nieuwe vaardigheid
 10. Boeken lezen (die met jouw werk te maken hebben)
 11. Jezelf ontwikkelen
 12. Jouw time management verbeteren en prioriteiten stellen
 13. Vaker ‘nee’ durven te zeggen
 14. Minder mopperen
 15. Stoppen met uitstelgedrag
 16. Op zoek gaan naar een nieuwe baan (in het geval dat je het niet meer naar je zin hebt)

Hoe jij deze voornemens invult, is natuurlijk helemaal aan jou! Dit zijn alleen voorbeelden waar jij wat mee kan gaan doen, zodat jij in 2023 (nog) meer werkplezier gaat ondervinden. Zo zorg je ervoor dat jouw werk leuk blijft en dat je jezelf blijft ontwikkelen (mentaal en fysiek).

Geen goede voornemens

Stel jij nooit goede voornemens op, omdat je weet dat je er toch niet aan gaat houden? Dat kan. Het opstellen van goede voornemens hoeft niet. Het is alleen belangrijk als je er echt in gelooft en dat je gemotiveerd bent om er ook echt mee aan de slag te gaan. Denk goed na hoe belangrijk jouw voornemens zijn en of ze ook echt nodig zijn om jouw (werk)geluk te verbeteren.

Als je geen voornemens op stelt, is dat dus niet erg. Wat wel altijd belangrijk is, is het opstellen van doelen. Dit hoeft niet direct in het nieuwe jaar, maar het is wel goed om hiermee bezig te zijn. Ga aan de slag met de dingen, waarvan jij weet dat je er ook echt mee bezig gaat zijn. Ga liever voor een voornemen optimaal, dan voor 10 voornemens nét niet.

Andere baan?

December is altijd een drukke maand met alle feestdagen. Om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, is vaak voor velen geen tijd. Uit onderzoek blijkt juist dat december dé maand is voor een carrièreswitch. Omdat juist weinig mensen op zoek gaan, maken andere sollicitanten relatief veel kans. In januari is het goede voornemen ‘op zoek gaan naar een nieuwe baan’ zo gelijk omgezet in een daad.

Ben jij toe aan een nieuwe baan en een frisse start? Rekroet helpt jou graag om op zoek te gaan naar de baan waar jij het wel enorm naar je zin gaat hebben. Én waar jij nog heel wat jaren wilt doorbrengen. Wij helpen jou om jouw voornemen zo snel mogelijk te bereiken. Niet zodat jij deze zo snel mogelijk af kan strepen, maar zodat jij zo snel mogelijk plezier uit je werk gaat halen!

Bekijk al onze vacatures hier. Neem gerust contact met ons op via het formulier of bel ons via 0174 – 725 200.

Deel via: